Zwaar teleurgestelde Gert Huzink verlaat Dakar 2021

Foto: Riwald Dakar Team

Het is nu alsnog definitief ‘over en uit’ voor coureur Gert Huzink in de Dakar Rally 2021, zo maakt het team maandagochtend bekend.

Opnieuw zijn motorproblemen debet aan het uitvallen van de Mandervener. “We waren weer goed bezig na de revisie van de motor eerder deze week. Tot gistermiddag (etappe 7) deed de truck het goed en hebben we drie dagen in de top tien kunnen rijden. Helaas kreeg de motor gistermiddag in de woestijn hetzelfde probleem weer”, vertelt Huzink. “We hebben een nachtje in de duinen geslapen en gesleuteld. Met weinig oliedruk zijn we daar om 03:00 uur vannacht (lokale tijd) weer uitgereden en konden we de finish bereiken.”

Van de organisatie kregen ze een starttijd voor de achtste etappe en zijn vervolgens begonnen aan de verbindingsroute. En daar ging het weer mis. Huzink: “We staan nu op de verbindingsroute en de motor geeft weer problemen. Het is een kwestie van tijd dat de motor er mee ophoudt. We hebben echt alles gedaan om te kunnen blijven rijden maar nu is het echt einde verhaal. Hier houdt het voor ons op.”

De frontman van het Riwald Dakar Team is zwaar teleurgesteld. “Dat wat een mooi Dakar-jubileumjaar had moeten worden is uitgelopen op een grote deceptie”, aldus het rallyteam.

Lees meer

Reacties