De Tukkers VR1 bekert door en loot SC Heerenveen

Het eerste vrouwenelftal van De Tukkers uit Albergen treft in de achtste finales van de KNVB beker eredivisionist SC Heerenveen.

Afgelopen zaterdag werd in de vierde ronde van de beker afgetrapt tegen Be Quick’28 VR2, uitkomend in de eerste klasse.

De Tukkers, die uitkomt in de hoofdklasse, begon goed aan de wedstrijd en liet, daar waar mogelijk, de gasten rustig opbouwen. In de omschakeling kwamen de Albergse dames er een paar keer gevaarlijk uit en al snel stond de 1-0 op het scorebord. Na meerdere mooie aanvallen, ging de hoofdklasser met een voorsprong van 2-0 rusten.

Direct na rust verdubbelden de thuisploeg de score door binnen twee minuten twee keer het net te doen bollen. Be Quick bleek niet bij machte om kansen te creëren en na 90 minuten stond de eindstand van 6-0 op het scorebord.

Loting

Na afloop van de wedstrijd werd er door keepster van De Tukkers, Laura Kemna, geloot voor de volgende wedstrijden. Het eerste balletje dat uit de schaal werd gepakt was die van De Tukkers. Even werd er gehoopt op AFC Ajax, maar SC Heerenveen kwam als tegenstander uit de bus.

De wedstrijd wordt in het weekend van 25 en 26 februari 2023 in Albergen gespeeld. Overige wedstrijden in de achtste finales zijn: