Negen klootschieters uit Noordoost-Twente naar het EK

Foto: Klootschietafdeling Noord Twente

Klootschietafdeling Noord-Twente is goed vertegenwoordigd tijdens het komende EK Klootschieten in het Neuharlingersiel.

Dit weekend vindt daar, in de Noord-Duitse badplaats, het 17e EK plaats. Vandaag zullen de veldwedstrijden plaatsvinden, morgen de straatwedstrijden en zondag het Duitse onderdeel; zetten. Van de negen deelnemers van klootschietafdeling Noord-Twente zijn er drie debutanten.

Mark Oude Luttikhuis

Mark Oude Luttikhuis, 50 jaar, lid van KV Mander. Mark komt uit op alle drie onderdelen tijdens het EK; straat, veld en zetten. Het is voor Mark zijn negende EK op rij, een unieke prestatie. In het verleden is Mark al eens Europees kampioen geweest op het onderdeel straat (2000) en heeft ook zilver gehaald op het EK in 2004. Hij is klaar voor een mooie prestatie, zowel individueel als in teamverband.

Bart Kamphuis

Bart Kamphuis, lid van KV Mander, 27 jaar oud. Bart zal ook op alle drie wedstrijddagen aantreden en dus op de onderdelen straat, veld en zetten deelnemen. Op het vorige EK in 2022 werd Bart nog 16e op het onderdeel veld en kwam hij niet in actie op straat. Alles wijst erop dat hij nu beter in vorm is
en er dus mooie resultaten kunnen uitrollen voor het jonge talent uit Mander.

Robert Blankenvoort

Robert Blankenvoort, 30 jaar oud, ook lid van KV Mander. Robert komt uit een echte klootschietfamilie, vader Richard is tijdens zijn carrière ook vele keren kampioen geweest. Nu is het de beurt aan Robert om een gooi te doen naar een (internationale) titel. Robert komt alleen op zaterdag in actie op het onderdeel straat.

Mark Tijkorte

Mark Tijkorte, de laatste van vier leden van KV Mander, 28 jaar oud en uitkomend op het onderdeel veld en zetten. Mark is dit seizoen een paar keer geblesseerd geweest, maar lijkt op tijd zijn vorm weer gevonden te hebben om mee te kunnen strijden om de Europese titel op het veld. Met zijn slingerslag, waarbij hij zijn arm 360 graden ronddraait voordat hij de kloot loslaat, zal hij zeker een kanshebber zijn op eremetaal op vrijdag 10 mei. Er is nog een kleine kans dat hij ook op zaterdag op straat in actie komt, op dit onderdeel is hij namelijk reserve.

Stef Huiskes

Stef Huiskes, 23 jaar, lid van KV Reutum. Stef komt op zaterdag 11 mei in actie tijdens het onderdeel straat. Hij zal, nadat hij op het vorige EK een mooie zesde plaats haalde, zijn zinnen hebben gezet op een verbetering van dit resultaat. Een top-5 klassering zal dan ook zeker mogelijk moeten zijn als
alles meezit op de wedstrijddag.

Silke Tulk

Silke Tulk, 33 jaar, lid van KV Kleine David uit Fleringen. Silke komt op alle drie wedstrijddagen in actie en op vrijdag zal zij aantreden als regerend Europees Kampioen op het onderdeel veld. Ook op zaterdag zal de Albergse erop gebrand zijn haar teleurstellende vierde plaats van het laatste EK te verbeteren.

Lotte Telgenhof Oude Koehorst

Lotte Telgenhof Oude Koehorst, 16 jaar oud, lid van KV Reutum. Lotte gaat als een van de favorieten richting het EK. Ze zal op alle drie onderdelen in actie komen, waarbij zij met name op de onderdelen straat en veld tot de kanshebbers op eremetaal zal behoren. Haar internationale ervaring van afgelopen jaar tijdens de junior King & Queen of the Roads in Ierland zal ze komend weekend goed kunnen gebruiken om mee te strijden om de titel.

Dylana Bijen

Dylana Bijen, 15 jaar, lid van KV Reutum. Dylana komt uit op de onderdelen veld en zetten. Een mooie debutante die ook absoluut mee gaat doen om de podiumplaatsen. Dylana heeft de afgelopen periode flinke stappen gezet en hopelijk betaald dit zich uit tijdens de wedstrijden op vrijdag en zondag.

Jesse Telgenhof Oude Koehorst

Jesse Telgenhof oude Koehorst, 17 jaar oud en lid van KV Reutum. Zijn zusje Lotte zal ook dit jaar deelnemen op het EK, met name op zaterdag zal het voor de familie Telgenhof een drukke dag worden. Dan komt Jesse namelijk ook in actie op de straat. Hij kwalificeerde zich als vierde jongen in een ijzersterke jongensploeg en mag nu laten zien wat hij de afgelopen periode geleerd heeft van de wedstrijden en trainingen. Een mooie eindklassering zal er voor hem ook zeker inzitten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen