Zwaarbevochten overwinning voor Dynamo 1

07 mrt 2017, 10:20 Sport
ds 1
In een gelijkopgaande wedstrijd heeft het eerste damesteam van Dynamo 4 punten in Tubbergen weten te behouden. Gemakkelijk ging dat niet en er moest voor ieder punt hard worden gewerkt.
Scylla was duidelijk niet van plan om zich willoos naar de slachtbank te laten leiden. Er ontspon zich een boeiende wedstrijd met lange rally’s waarbij dan weer Scylla en dan weer Dynamo 1 de bovenliggende partij was.
De eerste set ging tot de twintig punten nagenoeg gelijk op waarbij geen van beide ploegen een gaatje wist te slaan. Pas op het einde van de eerste set wisten de Tubbergse dames middels een aantal prima verdedigende acties en dito aanvallen het initiatief naar zich toe te trekken met als gevolg een 25-21 setwinst.
De tweede set was eigenlijk een kopie van de eerste set. De ploegen waren aan elkaar gewaagd waarbij Scylla in het midden van de set een klein gaatje wist te slaan en ook het eerst bij de zogeheten 'big points' aan kwam. Bij 20-22 en 21-23 leek de ploeg de set voor zich te kunnen beslissen. Leek... want Dynamo 1 dacht daar anders over, perste er nog een eindsprint uit en door een aantal harde klappen van Jorieke Loohuis en Masu de Ridder wist men de set met 26-24 binnen te slepen en een voorsprong van 2-0 in sets te nemen.
In de derde set waren de rollen omgedraaid. Hadden de inspanningen uit de voorgaande sets teveel energie gekost of was het de beruchte derde set... Feit is dat Scylla het initiatief naar zich toetrok, de passlijn van Dynamo 1 zwaar onder druk zette en de bovenliggende partij was. Het blok van de dames uit Tubbergen kreeg geen vat op de gevarieerde aanvallen en Scylla won deze set dan ook overtuigend met 16-25.
Dan is het begin van zo'n vierde set altijd weer belangrijk voor het verdere verloop van de wedstrijd.
Gelukkig kon Dynamo 1 weer aanknopen aan het niveau van de eerste twee sets en wisten de Tubberger dames de serve van Scylla onder controle te krijgen. Gedurende de set had de ploeg een kleine voorsprong die naar het einde toe wat groter werd. Op het einde kwam Scylla nog wat dichter in de buurt maar de meiden uit Tubbergen hielden hun hoofd koel en beslisten de set met 25-22. Een zwaarbevochten en misschien ook wel wat gelukkige overwinning die Dynamo 1 op de derde plaats van de ranglijst brengt.