Hotel Tubbergen heeft een nieuwe eigenaresse

Hotel Tubbergen
Foto: Redactie

Het midden in het dorpscentrum gevestigde Hotel Tubbergen is in andere handen overgegaan. Dat bevestigen zowel verkoper Hanneke Hupkes als de nieuwe eigenaar, Maureen Oude Lansink.

Daarmee is niet langer een inwoner van Tubbergen eigenaar van het roemruchte horecabedrijf, aangezien Oude Lansink in Deurningen woonachtig is. Hoewel zij werkt als docent bij Attendiz, een scholengemeenschap voor (voortgezet) speciaal onderwijs, is het onbekend wat haar precieze plannen zijn met het pand. Ze wenst namelijk verder geen commentaar te geven of enige vragen te beantwoorden.

Verschillende ondernemers hebben eerder geprobeerd een succes te maken van de bedrijfslocatie, maar dat met beperkt succes. Enkele jaren geleden werd het 3 lagen tellende hotel met inpandig restaurant kortstondig omgedoopt tot Hotel Moëzz, maar de toenmalige uitbater verdween niet veel later met de noorderzon. De huurders daaraan voorafgaand zijn na zakelijke problemen zelfs failliet verklaard.

De huidige huurder van het pand en daarmee de voerder van de nogal voor de hand liggende bedrijfsnaam is ondanks de transactie dezelfde gebleven, namelijk Eric Mull. Deze ervaren hotelier heeft naar eigen zeggen van officiële zijde nog niks gehoord over het wisselen van eigendom, maar is ook weer niet verbaasd over het nieuwtje. “Ik wist dat mevrouw Hupkes ermee bezig was om het te verkopen. Ze was inmiddels op een bepaalde leeftijd gekomen en vond het wel prima zo. Voor mij maakt het trouwens niets uit, want ik zit hier prima. De eerste boekingen voor volgend jaar staan allang in de agenda. Voor het Schuttersfeest van 2017 bijvoorbeeld, maar ook in maart en april zijn er al kamers geboekt”, aldus Mull. “Natuurlijk weet ik dat er in het dorp over dit gebouw en het bedrijf erin geroddeld wordt, maar laat ik nu voor eens en altijd duidelijk zijn: mijn contract loopt nog 9 jaar en zolang ik er niet uit ben, is dit een hotel en blijft het ook een hotel. Dus, hoe moeilijk kan het nou zijn om dat te begrijpen? Natuurlijk, als er iemand met een flinke zak geld op de stoep staat… maar dat geldt ook voor de bakker, de slager en haast elke andere ondernemer. Voorlopig is er niks aan de hand en blijf ik ook investeren in de zaak.”

Reacties