Feestelijke opening Natuurlijke Speelberg van Harbrinkhoek-Mariaparochie

Achter het beeldscherm weg en naar buiten om te spelen. Dat is in een notendop de achterliggende gedachte bij de Natuurlijke Speelberg, een met natuurlijke materialen (o.a. water, bomen, stenen) aangelegde speelplek, die vanmiddag officieel geopend werd in Harbrinkhoek.Het speelterrein is er gekomen doordat deze wens in 2011, vanuit de inwoners, aan Dorpsraad Harbrinkhoek-Mariaparochie kenbaar is gemaakt. “Het ontbreekt de dorpen aan bos/natuur in de buurt van de bebouwing. Kinderen raken meer en meer verwijderd van de natuur. We willen ze zelf laten ervaren hoe leuk en uitdagend het kan zijn om buiten te spelen”, legt Rob Bruns namens de dorpsraad uit.

wr42o8ejg3v7v34zbpqdi06rk

Er is gestart met het vragen aan kinderen om een tekening te maken van hoe hun ‘eigen’ speelberg eruit zou moeten zien. Bruns: “Daarna hebben we een locatie uitgezocht nabij het dorp. Deze werd gevonden, net buiten nieuwbouwplan Dannenkamp IV. De grond is in eigendom van de gemeente en deze draagt ook zorg voor het toekomstige onderhoud ervan. Op basis van deze gegevens is het Oversticht gevraagd een ontwerp te maken, dat uiteindelijk is omgezet in een definitief plan. Door sponsoring van Rabobank Noord Twente en Provincie Overijssel hebben we het budget bijeen gekregen.”

Eind vorig jaar is gestart met de aanleg, waarna sinds januari zo’n 3,5 maand lang is gewerkt aan de realisatie van de Natuurlijke Speelberg.

sr79s46vm99ec13e6r0waw8dh

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen