Politie verhuist naar gemeentehuis, De KinderKroon betrekt politiebureau

Foto:

In januari gaan er 2 opmerkelijke verhuizingen plaatsvinden in Tubbergen. De KinderKroon (kinderopvangbedrijf), de Politie en de gemeente Tubbergen hebben een principe-akkoord gesloten over de verhuizing van De KinderKroon naar het politiebureau aan de Wilhelminastraat. De politie-agenten gaan over naar het gemeentehuis.De KinderKroon is al enige tijd op zoek naar nieuwe ruimte. De huidige locatie op het Tubbergse industrieterrein voldoet niet meer aan de gestelde eisen. Het politiebureau wordt verbouwd, waarna de locatie geschikt is voor kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Het gebouw blijft eigendom van de gemeente; gemeente en De KinderKroon sluiten daarvoor een huurovereenkomst.

Vanavond worden de ouders van de kinderdagopvang geïnformeerd over de verhuisplannen. Binnenkort volgt eventueel een bijeenkomst voor buurtwoners.

De verhuizing van de politie naar het gemeentehuis is een langgekoesterde wens van beide. De gemeente is eigenaar van het politiebureau en verhuurt deze aan de politie-organisatie. Maar daarbinnen vindt een reorganisatie plaats, alsmede vele kostenbesparingen. De agenten hebben behoefte aan maximaal 6 werkplekken. Een werkruimte voor allen is geen probleem. Voor gesprekken met burgers is wel privacy gewenst in de vorm van een spreekkamer. Maar veel gesprekken vinden alleen op afspraak plaats. Een receptiefunctie is dus niet direct noodzakelijk. Het telefoonverkeer met een burger verloopt immers via de centrale van de politie. En alle politiemedewerkers werken al met mobiele apparatuur (telefonie en computers). De toegang tot de werkruimte moet wel altijd beschikbaar zijn.

Kinderopvang erg blij
De KinderKroon verheugt zich ook op de verhuizing. “We krijgen een mooie locatie die aan alle eisen zal voldoen. Vooral op het gebied van veiligheid voldoet het pand echt al aanzienlijk. Voorop staat dat de kinderen daar een hele fijne tijd zullen hebben en we laten daarnaast oude tijden herleven, want op deze locatie aan de Wilhelminastraat is het peuterspeelzaalwerk in de jaren ’60 en ’70 voor het dorp Tubbergen ontstaan. Vele van onze leeftijdsgenoten hebben er als peuter gespeeld”, vullen directeuren Nathalie Jansen en Sisi Mensink lachend aan. “Het klinkt misschien gek maar zo veilig als het politiebureau is, inclusief cellen met ramen op ruime hoogte en afgeschermd binnenterrein, is eigenlijk perfect voor ons. Want dat zijn eigenlijk ook de voorschriften voor ons in de kinderopvang. En het speeltuintje ernaast, dat nu niet zo heel vaak wordt gebruikt, zal dan veel beter tot z’n recht komen.”

De huidige locatie voor de tussen- en buitenschoolse opvang, voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar bij voetbalvereniging TVC’28, blijft gehandhaaft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen