Bewoners van nieuwbouwplan Reutum zetten zichzelf op de kaart

Foto: Mark Mensink

Er zijn welgeteld intussen maar 3 huizen afgebouwd en bewoond, terwijl de rest nog in de steigers staat of zelfs net de planfase voorbij is. Toch hebben de bewoners van Het LooSan zich al opgegeven als buurt tijdens Reutum in het licht.

Wel of geen ‘import’, ieder stel dat een woning heeft of – in de nabije toekomst – krijgt op het Reutummer nieuwbouwplan, heeft toegezegd mee te zullen aan het lokale lichtfestijn. In totaal zijn dit 16 personen, weet nieuwkomer Jolijn Voges. Deze uit Amersfoort afkomstige dame woont sinds een half jaar in Reutum, samen met vriend Jos Beks. Behept met typisch Hollandse tongval benadrukken beide hoe snel hun inburgering in Twente gaat. “Ik was zelfs al bij de prinsbekendmaking”, zegt Jolijn vol trots. “Tja, wat wil je ook als de buurman prins carnaval wordt?”

Die prins is niemand minder dan Roel Deterink van de Pin’n. Zijn vriendin Hanneke is eigenlijk de ‘aanstichtster’ van de deelname door de buren aan Reutum in het licht, dat op zaterdag 9 december plaats gaat vinden. Het is daarom nog even aanpoten met zagen, timmeren en ander geknutsel om zo voldoende lampjes of ander lichtgevende elementen in de straat opgehangen te krijgen. “Maar dat gaat vast helemaal goed komen”, denkt buurman Ramon Pouwels. Daarmee doelt hij niet alleen op de jurybeoordeling van iedereens bouwsels, maar ook op de (after)party die de gloednieuwe Reutumse wijk wil organiseren ten tijde van het lichtevenement.

Het nieuwbouwplan is weliswaar nog nauwelijks zonder goede routebeschrijving te vinden, de bewoners zorgen er ondertussen zelf wel voor dat ze op de kaart komen te staan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen