Feestelijke doorstart van bibliotheek Geesteren

De Ontmoeting, dat is voortaan de naam van ‘de nieuwe bieb’ in Geesteren die vanmiddag heropend werd.

Het voormalige bibliotheekgebouw aan de Kampberlaan heeft in de afgelopen tijd een enorme transformatie doorgaan, mede ingestoken door de doelstelling vanuit een werkgroep om de bieb te behouden voor het dorp en hier een multifunctionele bestemming aan te geven. Dat is gelukt. Er zijn inmiddels 2 huurders, te weten thuiszorgaanbieder Maartje en het bouwkundig ontwerpbureau van Tom Linneman, en het concept Bibliotheek op School heeft eveneens een plek gekregen. “Werken, creëren, lezen en ontmoeten; dat zijn de functies van het pand dat vandaag geopend wordt”, vatte werkgroeplid Ria Paus – voorafgaand aan de onthulling van het naambord – samen. “Dit pand moet een plek worden waar de Geesternaar graag komt om mensen te ontmoeten en samen leuke dingen te ondernemen.”

In zijn speech sloot wethouder Roy de Witte zich direct aan bij die woorden, al liet hij ook merken dat het niet direct ‘een gelopen race’ was. “We hebben menig discussie gehad. Maar dat is ook goed, want zonder wrijving geen glans. Wij, Dorpsbelang Geesteren en de gemeente, waren het zeker niet over alles eens. Toch wisten we elkaar goed te vinden als dat nodig was en zette men, zoals ik dat gewend ben van Geesternaren, er samen de schouders onder.”

De Witte had, naast een gevulde enveloppe en enkele anekdotes, ook een ingelijste tekst van de Tweede Kamer bij zich waarin het brede dorpsinitiatief van Geesteren als goed praktijkvoorbeeld werd genoemd. “Kunnen we mooi zeggen dat we tot in ‘Den Haag’ bekend zijn”, grapte Paus.

De ontmoetingsplaats draait voortaan volledig op vrijwillige krachten en is dagelijks geopend.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen