Bibliotheek van Geesteren gaat verder, maar dan op een andere manier

Foto: Redactie

Zoals bekend sluit de huidige bibliotheek in Geesteren aankomende week de deuren. Toch kunnen er, in elk geval voor de nabije toekomst, nog boeken (uit)geleend worden.

Een werkgroep onderzoekt onder welke condities en in welke vorm de bieb open kan blijven, maar duidelijk is al wel dat de huidige collectie boeken aan het dorp geschonken zal worden. Deze kunnen Geesternaren dan zelfs zonder een lidmaatschap lenen.

Geen sluiting

In de afgelopen weken is druk vergaderd, nagedacht en onderhandeld over wat de mogelijkheden van de Geesterse bieb zijn. Een pasklaar antwoord is er helaas nog niet, zo laten de werkgroepleden weten.

Mogelijk worden er meer maatschappelijke functies aan het gebouw toegekend, iets dat feitelijk een verbreding van de huidige functie als lokale bibliotheek en – in mindere mate – een ontmoetingsplek betekent. Bij dit toekomstplaatje zal men nadrukkelijk wel rekening houden met bestaande voorzieningen, zoals dorpshuis Erve Kampboer.

Het huidige pand blijft dus voorlopig open, mits er voldoende vrijwillige krachten worden gevonden die hieraan iets willen en kunnen bijdragen.

Voor leden

Mensen die wel lid zijn, kunnen vanaf 9 januari 2017 in het huidige pand boeken bestellen, ophalen en terugbrengen. Hiervoor komt er een haal- en brengservice met hulp van vrijwilligers vanuit Stichting Bibliotheken Tubbergen.

Zodat jongeren zich welkom blijven voelen om boeken te lenen, wordt waarschijnlijk het zogeheten Bibliotheek op School-concept ingevoerd, .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen