De Witte zegt ‘sorry’ na miscommunicatie over het Glashoes

Foto: Onbekend

Al eerder presteerde het college van burgemeester en wethouders om de gemeenteraad op het verkeerde been te zetten en te communiceren dat een bepaald besluit al genomen was, terwijl dit helemaal (nog) niet zo bleek te zijn. Het is tegen het zere been van raadsleden, de langstzittende voorop.

Henk Wessels, PvdA-gemeenteraadslid en de nestor van de Tubbergse raad, was vandaag geschrokken van een column dat zijn vrouw in een huis-aan-huisblad heeft gelezen. Volgens dat bericht, geschreven door het college, is reeds ingestemd met het voorstel om van het gemeentehuis een verzamelgebouw te maken voor horeca, bedrijven et cetera om het centrale dorpsplein in Tubbergen meer te laten ‘bruizen’. “Het plan is pas deze week goedgekeurd”, zo staat erin te lezen. Dit terwijl het juist nog vanavond op de agenda stond in de gemeenteraadsvergadering.

Sorry

Voor het college was de miscommunicatie genoeg reden om excuses in de richting van de raadsleden aan te bieden. Burgemeester Haverkamp-Wenker: “Oprecht heel spijtig dat die zin in het stuk staat. Dat had nooit zo verspreid mogen worden. Heel vervelend dat dit zo is gebeurd.”

“Ik – als portefeuillehouder – baal ook van hetgeen op die manier in het stuk staat”, aldus een excuserende wethouder Roy de Witte. “Ik heb het absoluut niet als een gelopen race beschouwd. Daarom heb ik ook de afgelopen 2 weken zoveel meters gemaakt om iedereen zo goed als mogelijk te kunnen informeren.”

Kosten

Ook wat de kosteninschatting van het renoveren en beter geschikt maken van het gemeentehuis betreft is er volgens Wessels een fout gemaakt. Dat bedraagt geen €1,6 miljoen, maar ‘enkel’ ongeveer €320.000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen