‘Ambtenaren zijn beschadigd door de beloningsaffaire’

Entree van het gemeentehuis in Tubbergen
Entree van het gemeentehuis in Tubbergen
Foto: Mark Mensink

De gemeentelijke topfunctionarissen die ten onrechte een prestatiebeloning hebben ontvangen, treft geen enkele blaam. Dat stelt burgemeester Ineke Bakker van de gemeente Dinkelland namens ambtenarenorganisatie Noaberkracht.

“Volgens de Wet Normering Topinkomens (WNT) mogen topfunctionarissen geen prestatiebeloning ontvangen. Dat is bij ons wel gebeurd”, zegt Bakker als voorzitter van de ambtelijke organisatie. “Wij hebben daarin als werkgevers dus een fout gemaakt. Die fout is pas bij het vaststellen van de jaarrekening 2016 ontdekt. Dat is inmiddels duidelijk geworden nadat de zaak uitvoerig is onderzocht.”

‘Beschadigd’

Als werkgevers van de betrokken functionarissen vinden het bestuur van Noaberkracht, het presidium van de gemeente Tubbergen en de werkgeverscommissie van de gemeente Dinkelland de affaire extra wrang voor de betrokkenen, omdat zij in deze zaak met naam en toenaam in de media zijn genoemd. “De betrokken medewerkers zijn hierdoor beschadigd en dat vinden wij heel erg. Temeer omdat zij zich stuk voor stuk vol passie inzetten voor hun werk. Zij moeten er vanuit kunnen gaan dat hun werkgever hen beloont zoals wettelijk is toegestaan”, aldus burgemeester Bakker. “Op dit moment zijn we hierover in gesprek met alle betrokkenen.”

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen