Dorpen Centraal stopt ermee

Foto: Dorpen Centraal

De lokale politieke partij Dorpen Centraal heeft besloten niet deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in Tubbergen.

Belangrijkste reden voor deze opmerkelijke stap is dat, ondanks herhaaldelijke verzoeken om mensen bereid te vinden om op de lijst plaats te nemen, te weinig mensen hiertoe bereid zijn gevonden. Daarnaast hebben enkele actieve leden aangegeven dat de tijd en werkzaamheden, die een kleine politieke partij vergt, als behoorlijk belastend wordt ervaren. “Doordat er geen groei in ledenaantal is geweest de laatste maanden zal de belasting per lid bij een eventuele herverkiezing nog groter worden. Hieruit trekken wij onze conclusies en moeten helaas mededelen dat er voor Dorpen Centraal, door deze situatie, geen andere optie is dan te stoppen aan het eind van de huidige raadstermijn”, laat mede-oprichter en huidig raadslid Alexander Plegt uit Langeveen weten.

“Uiteraard willen wij iedereen die op onze partij heeft gestemd bedanken voor deze kans en het in onze partij gestelde vertrouwen. Wij zullen de termijn afmaken met dezelfde positief kritische houding die ons de afgelopen drie en een half jaar heeft gekenmerkt, waarbij de centrale vraag: ‘zouden wij dit geld zo besteden als het ons eigen geld was?’  blijft staan”, aldus Plegt.

2013-2017

Naast Plegt is ook Leon Oosterik uit Geesteren raadslid bij Dorpen Centraal. Een andere mede-oprichter, Anoesjka Kemperink, liet al eerder weten niet meer verkiesbaar te zijn als gemeenteraadslid. Anny Schröder uit Tubbergen fungeert als commissielid.

De oprichters van Dorpen Centraal kondigde de komst van deze nieuwe partij in december 2013 aan, voorafgaand aan de vorige raadsverkiezingen in 2014.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen