Marktplein Tubbergen krijgt tweede leven in Oldenzaal

Foto: Redactie

Iris en Tine Bekhuis kunnen weer een beetje lachen. De initiatiefnemers van het winkelconcept Marktplein Tubbergen, wat de gemeente mede op aandringen van lokale winkeliers verbood, geven het stokje door aan Jeroen van der Meer uit Oldenzaal. Vanavond ondertekenden ze de verkoopovereenkomst daarvoor.

Met pijn in het hart nemen ze afscheid van ‘hun’ Marktplein Tubbergen, dat wel. “Maar toch ook een beetje opgelucht dat iemand anders het zo snel overneemt en – hopelijk – goed voortzet. Dat vertrouwen hebben we wel. We kennen hem, Jeroen, al langer en vinden dat hij goed bij dit concept past. Lekker nuchter en vrolijk, precies zoals de huurders hier met elkaar omgaan en wat onszelf het beste bevalt”, vertelt Iris. Weemoed naar wat was is er, maar wordt het door de beide dames even zo snel weer weggewuifd. Tine: “Dat heeft gewoon geen zin meer. Er is al genoeg over gezegd en geschreven. Laat maar. Wij zijn er wel een beetje klaar mee en willen liever niet natrappen of iets dergelijks. Het is helemaal goed zo.”

Jeroen (38) staat te popelen om te beginnen aan de Ootmarsumsestraat 15 in Oldenzaal en neemt zo’n beetje alles over van Marktplein Tubbergen, zoals het administratie- en kassasysteem, de tafels voor de verkoopwaren en andere delen van de inrichting. “Eigenlijk alles wat ik nodig heb om daar direct te kunnen starten. Dat maakte dit ook zo interessant voor mij. Ik hoef zelf niks meer te bedenken, want dat is al door hen gedaan.” Dat beaamt ook Iris. “Inderdaad, je staat met 1-0 voor. Alle foutjes die wij gemaakt hebben, in het begin, zijn er uit.”

“Natuurlijk gaan we het missen, maar we moeten verder. Het geeft een dubbel gevoel, het doet zeer als je moet stoppen. Maar we zijn aan de andere kant heel blij dat het nu zo gaat, dat we het zo goed kunnen overdragen aan Jeroen”, legt Tine uit. “Er zijn wel meer gegadigden geweest, een stuk of 5, maar bij hem hadden we meteen een goed gevoel.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen