Teun heeft zijn rolstoelbus

Teun in zijn nieuwe rolstoelbus
Teun in zijn nieuwe rolstoelbus
Foto: Marleen de Vries

Als eerste mocht hij naar binnen. Via de lift aan de achterkant van de spiksplinternieuwe auto werd Teun door papa Rogier naar binnen gereden. Hij moest eerst wel even goed om zich heen kijken, voordat hij een stralende lach op zijn gezichtje toverde. Maar dit was toch echt zijn nieuwe rolstoelbus!

Moeder Marleen pinkt ondertussen een traantje weg, broertje Willem inspecteert de bodem van de bus. De grootste wens van het gezin gaat hiermee in vervulling. Een eigen bus, zodat ze met z’n viertjes op pad kunnen. Emiel Bramer van Huiskes Kokkeler overhandigde hen de sleutels.

Hoe anders was het nog maar 6 maanden geleden. Teun kan vanwege hersenschade bij zijn geboorte niet lopen en moet vaak gedragen worden. Met name het in en uit de auto tillen, valt de ouders steeds zwaarder. Een rolstoelbus zou uitkomst kunnen bieden, maar hier hangt een behoorlijk prijskaartje aan en een nodige verbouwing had aardig wat reserves opgeslokt. Binnen de vriendenkring werd al vaker gewezen op de mogelijkheid van crowdfunding, maar  dat zagen Rogier en Marleen in eerste instantie niet zo zitten. “Je legt wel je hele hebben en houden op straat. Bovendien ligt geld vragen niet zo in onze aard.” Na lang aarzelen en omdat ze zelf geen andere uitweg meer zagen, werd toch een actie opgezet. “Vanaf het eerste begin stroomden de reacties binnen. Door de tranen heen kon ik de berichtjes soms niet lezen, zo hartverwarmend”, zegt Marleen. Steeds verder liep de teller op. Ook na het stoppen van de actie, ging het doneren verder. Tot het magische bedrag van €16.000 bereikt werd. “Onvoorstelbaar, we kunnen het nog steeds niet geloven. We zijn zo ontzettend dankbaar.”

Het beoogde bedrag was daarmee echter nog niet bereikt. Hun eigen auto moest verkocht, de spaarpot geplunderd. Afgelopen weekend stond de spiksplinternieuwe rolstoelbus klaar om opgehaald te worden. “Geweldig, we zijn de koning te rijk”, verklaren Teun’s ouders uit de grond van hun hart. Over een paar weken kan de bus, die gratis gewassen mag worden bij Schröder Carwash in Tubbergen, mee voor een welverdiende vakantie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen