Brabantse bourgondiërs zetten restaurant Jan Steen voort

Foto: Mark Mensink

Twee gezinnen met jarenlange horeca-ervaring in de ‘tuin van Brabant’ hebben het restaurant Jan Steen, gevestigd aan de Uelserweg van Tubbergen richting de Duitse grens, overgenomen.

“We zochten iets in het oosten van Nederland. Onze oudste zoon woont in Almelo en wees ons op deze schitterende en goedlopende locatie”, licht pater familias Wim van Mook uit Helvoirt toe. “Met z’n allen een cafetaria runnen, zoals ik en mijn gezin al jarenlang in Haaren doen, is wat te beperkt. Vandaar dat we een groter bedrijf zochten waar die mogelijkheid er wel is.”

Want naast zijn vrouw Jolanda en jongste zoon Lucas (15), zullen – waarschijnlijk komend voorjaar – ook dochter Michelle en schoonzoon Wouter Weideman met zoontje Wim junior vanuit Nijmegen naar Twente verhuizen. “Een compleet nieuw avontuur en we hebben er héél veel zin in”, vat Michelle spontaan samen. “Dan gaan we, net als mijn ouders en broertje nu al in hun eigen deel doen, in een appartementje boven de zaak wonen.”

Maandagochtend vond de figuurlijke sleuteloverdracht tussen de nieuwe en vorige eigenaren plaats. De koopovereenkomsten werden al enige tijd geleden ondertekend. “Als het coronavirus geen roet in het eten had gegooid, waren we al maanden geleden hierin getrokken”, schat Wouter in. “Hadden we veel eerder kunnen beginnen en was alles nu wel een keertje rond geweest.” Zijn schoonmoeder beaamt dit gelijk: “Onze eigen zaak hadden we toen al zo goed als verkocht. Totdat alles losbarstte…”

Hoewel het ‘all you can eat’-concept van Jan Steen geheel ongewijzigd blijft, willen de nieuwkomers met ietwat zuidelijke tongval niettemin een beetje aan de openingstijden gaan sleutelen en zondagse brunches uitproberen. “Geen 18 tot 23 uur, maar 17 tot 22 uur. Verder bieden we iedere eerste zondag van de maand, vanaf september, een brunch. De eerstkomende twee donderdag zijn we overigens nog gesloten”, aldus Wim. “Mogelijk komen daar volgend jaar nog lunches bij en gaan om 11 uur ’s ochtends de deuren al open, maar dat is nog even aanzien. Eerst moeten we de reeds bestaande organisatie goed hebben staan.”

Vorige eigenaren

Het welbekende horecabedrijf Jan Steen was sinds 2012 in handen van Ronald Jan en Inge Koning, die tot voor kort een gelijknamig restaurant in Heino hadden. Onlangs kreeg deze zowel een naams- als conceptwijziging. “Ik voerde ondertussen al 16 jaar hetzelfde horecaconcept en dat is best wel lang, echt waar. Tijd voor iets nieuws”, vindt Inge. “Nu richten we ons op het midden en wat hogere segment van de markt. Geen buffetten meer, maar uitsluitend a la carte. Totaal wat anders dus. Daarin willen we uiteraard al onze energie stoppen, waardoor onze vestiging in Tubbergen te koop werd gezet en dit pand – met alles erop en eraan – van de hand is gedaan.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden