Eerste ballen met boodschap in Albergse ‘kerkboom’

Wil en Dinie Veenstra
Foto: Pancratiusparochie

Om inwoners van Albergen uit te nodigen voor een discussie over ‘geloven op een nieuwe manier’, omdat de plaatselijke kerk aan de eredienst onttrokken zal worden, is bij de ingang van het gebouw een zogenaamde Kerkboom geplaatst.

In deze boom kunnen parochianen in speciale kerstballen een boodschap achterlaten. Een boodschap van hoop, verwachting maar ook ideeën die er zijn voor deze geloofsgemeenschap nieuwe stijl. “We hadden het graag op een feestelijke manier willen doen. Sfeervol met vuurkorven en stemmige muziek. Maar in deze corona-tijd zit dat er helaas niet in. Daarom in relatieve stilte, maar ik hoop natuurlijk dat er vanuit de gemeenschap enorm veel ideeën, plannen en suggesties komen”, lacht pastoor Casper Pikkemaat.

Het is een eerste initiatief in een participatieproces waarbij parochiebestuur en commissie van beheer samen met parochianen het geloof een andere vorm willen geven. De eerste kerstbal is in de boom gehangen door Wil en Dinie Veenstra. Hun persoonlijke kerstboodschap blijft voorlopig geheim.

Tijdens de hele kerstperiode bestaat er voor Albergenaren gelegenheid om een bal met ideeën, wensen of tips in de boom te hangen. In de Mariakapel staat
een doos met ballen die hiervoor kunnen worden gebruikt. Na de jaarwisseling wordt de boom weggehaald, zal de inhoud van de ballen worden gelezen en bewaard. Waar mogelijk krijgen deze een plekje in het participatieproces.

De kerk is op beide kerstdagen constant geopend.

Lees meer

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden