Ontwerp voor herbouw De Kruidentuin is gereed: “Kippenvel van gekregen”

Vier maanden nadat een hevige brand bistro De Kruidentuin zo ongeveer tot op de fundering in de hens deed vliegen, ligt er een nieuw ontwerp voor de herbouw op tafel.

De schok was groot bij eigenaar Jivar Misakian, zijn gezin en het personeel toen al gauw bleek dat het vuur niets gespaard had. Reden voor hem zo snel mogelijk alle asresten en dergelijke te laten opruimen, op de locatie bij de rotonde Denekamperstraat/Hardenbergerweg in Geesteren. “Weg ermee, ik kon er niet langer naar kijken. Vooral waar de keuken, toch een beetje mijn domein, eerder had gestaan. Tranen, verdriet, onmacht. Dat ging er door me heen.”

Hoe anders zijn de kaarten inmiddels geschud? Er is zelfs al een tijdelijk onderkomen bij fruitbedrijf Het Land van Maas en Webbink in West-Geesteren, eigendom van Henrie en Petra Webbink, gerealiseerd. “Daar loopt het werkelijk storm”, jubelt hij. “Boven verwachting zelfs, zeker omdat we weer mensen in de zaak mogen hebben. Nu zijn de maatregelen immers versoepeld. Met de afhaalmogelijkheden erbij zitten we weer op het oude niveau.”

September 2022

Nog voor de bouwvakantie wordt gestart met de nieuwbouw, zo hoopt Misakian. Building Design doet de architectuur. “Ik had eigenlijk maar één wens. Die punt in het dak, een iconisch herkenningspunt van De Kruidentuin, moest terug. Ik heb allerlei archieffoto’s en -schetsen aangeleverd, maar voor de rest hadden ze de vrije hand. Het is een prachtig ontwerp. Toen ik het zag, heb ik er kippenvel van gekregen. Want weet wel, je hebt een hele hoop ellende meegemaakt en je bent gigantisch druk geweest. Eerst met het afwikkelen van de brand, toen de herstart en nu de herbouw.”

Over medewerking van de gemeente en allerlei bedrijven is Misakian enorm te spreken. Die snappen volgens hem hoe gedreven hij is om te slagen én zien de nieuwbouw zelf ook als een soort prestigeproject. “Werkelijk iedereen wil er graag aan meedoen of erbij helpen dat het voor elkaar komt. Heel bijzonder is dat. Het bodemonderzoek ziet er goed uit, Steggink uit Reutum is de aannemer geworden, de installateur moet nog worden gekozen. Met man en macht wordt eraan gewerkt.”

Verwachte oplevering is in september 2022.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen