Meldpunt overlast van AZC Albergen actief

26 sep , 14:32 Nieuws
elshuys1
De stichting Democratisch Recht Noord Oost Twente, die zich inzet voor een veilige leefomgeving rondom het asielzoekerscentrum (AZC) in Albergen, roept bewoners en omwonenden op om incidenten en misdrijven te melden.
En, indien nodig, aangifte te doen bij de politie.
De opvang van asielzoekers zal 30 september 2024 van start gaan. Uit recent onderzoek blijkt dat ongeveer 7% van de bewoners van een COA-locatie betrokken is bij incidenten, terwijl 3% wordt verdacht van een strafbaar feit.
"Voor AZC Albergen, met 150 plaatsen, betekent dit dat er tussen de 5 en 11 bewoners zijn die mogelijk overlast veroorzaken", becijfert de stichting. "Deze cijfers zijn gebaseerd op gegevens die door het COA zijn geregistreerd, maar het is belangrijk te beseffen dat de overheid en het COA niet onafhankelijk zijn in deze rapportage. Hun belangen kunnen leiden tot een vertekend beeld van de werkelijke situatie."

Onafhankelijk

De stichting wil daarom zelf alle incidenten vastleggen. "Hiervoor vragen we uw medewerking. Door incidenten te melden, draagt u bij aan een breder inzicht in de veiligheidssituatie en helpt u ons om betere afspraken te maken met de overheid en handhavingsinstanties."

Wat te doen?

  • Meld incidenten, als getuige of slachtoffer, via www.sdrnot.nl
  • Doe altijd aangifte bij de politie in geval van een misdrijf
  • Geef de gemelde situaties ook door aan de gemeente Tubbergen
"De verzamelde gegevens worden zorgvuldig verwerkt volgens de AVG-richtlijnen en zullen gebruikt worden om de nodige maatregelen te nemen, zodat de veiligheid van onze gemeenschap kan worden gewaarborgd."