Onderzoek naar ongeval verlichte optocht kost nog meer tijd, evaluatie uitgesteld

Foto: Twitter / Mark Haverkort

Ieder jaar, ongeveer een maand na de optocht, organiseert de organisatie van de Twentse Verlichte Carnavalsoptocht (TVCO) een informeel avondje voor – voornamelijk – wagenbouwers en andere deelnemers. Hierbij kunnen deze aangeven wat er verbeterd moet worden in de volgende editie, waar er knelpunten of leermomenten zijn geweest. Kortom, wat er nog te wensen valt.

Echter, voorlopig komen de optochtdeelnemers niet bij elkaar voor een dergelijke evaluatie van de jaarlijkse TVCO in Tubbergen. Dit wegens het nog onafgeronde onderzoek naar het ongeval met één van de carnavalswagens, tijdens afgelopen editie. Dat laat de organisatie weten.

Uitstel evaluatie

Het politierapport naar het als ‘normaal’ verkeersongeval betitelde voorval met een wagen van DKW Vasse is al wel af, maar het OM heeft nog geen beslissing genomen over wel of geen strafrechtelijke vervolging.

Bij het ongeluk vielen 3 gewonden, waarbij 1 vrouw ernstig letsel opliep. “Het onderzoek is nog niet afgerond en dan heeft het nog niet zoveel zin om met de wagenbouwers om tafel zitten en te bespreken hoe de optocht verlopen is”, aldus woordvoerder Gerald Hampsink van de TVCO. “Sowieso weten we op dit moment niet wat voor gevolgen de uitkomst van het onderzoek heeft voor de wagenbouwers en de optocht, naar volgend jaar toe. We tasten nu in het duister en wachten het rapport naar het ongeval af, net als iedereen en zeker de wagenbouwers.” Verder wenst hij niet te speculeren over de toedracht, benadrukt Hampsink.

‘Kost nog meer tijd’

Volgens politiewoordvoerder Chantal Westerhoff is er officieel nog niks bekend over de uitkomst van het onderzoek. Het OM laat eveneens weten dat nog niet duidelijk is wanneer dit dossier afgerond is. “Dat is niet in één dag klaar, zoiets is complex en kost gewoon tijd. Er moeten de juiste beslissingen worden genomen en een verkeersofficier heeft natuurlijk meerdere dossiers liggen die z’n aandacht benodigd.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen