“Die idiote chauffeur van Filart reed mij juist aan”

Foto: Rob Filart

Als een stelletje debielen zijn ze neergezet, de jongeren die afgelopen zaterdagnacht een busje van taxibedrijf Filart vernield zouden hebben. Dat vindt althans Gerard van der Wal, die het – als één van hun ouders – nu voor hen opneemt.

“Zelf hebben ze liever dat ik niks zeg en dat we het maar moeten laten rusten. Maar de manier waarop Rob Filart met hen omspringt, lijkt gewoon helemaal nergens meer op. Het zijn jonge jongens en worden nu in het dorp, een kleine gemeenschap, aangekeken op wat er gebeurd zou zijn. Maar zelf zeggen ze dat het compleet anders gegaan is, dan Filart voordoet. Dat geloof ik en daarom trek ik nu aan de bel”, aldus Van der Wal. “Voor alle duidelijkheid, ik heb niks tegen Rob Filart. Alleen, het stuit me tegen de borst hoe het verhaal in de wereld wordt gebracht, namelijk erg eenzijdig en bovenal heel wat anders dan de jongens het zelf beleefd hebben. Je hoeft niet over je heen te laten lopen. En als hij hen dan nog te woord wil staan, maar dat ook al niet.”

Van der Wal wordt ondersteund door de jongeman die een gekneusde bovenarm opliep door het roekeloos rijden van de buschauffeur. Bart viel even in slaap op de terugweg van discotheek Bays af, maar heeft voordien wel meegekregen dat de bus gevuld was met zeker 30 passagiers en niet met de maximaal toegestane 18. Hij wil daarom wel uitleggen wat er gebeurd is, maar liever niet met zijn hele naam in de publiciteit komen. “Een paar, niet van mijn groep, deed onderweg de zijdeur enkele keren open. De chauffeur was daardoor natuurlijk geïrriteerd. Er zijn er wat in Vasse uitgegaan en daarna reden we richting Manderveen. Vlak voor Peddemors zijn we eruit gegaan en toen reed opeens het busje met een rotvaart vlak langs ons heen. Ik wou me nog omdraaien toen ik ‘m hoorde aankomen, maar was al te laat en met de zijspiegel raakte ‘ie me tegen mijn arm en schouder. Daar heb ik wel een paar dagen last van gehad.”

Filart heeft juist afgelopen week bij de politie aangifte gedaan, omdat er vernielingen plaatsgevonden hebben. Bart geeft toe dat er hoofdsteunen uit de stoelen gehaald zijn, maar ontkent dat er iets afgebroken is. “Dat kun je ook op de foto’s zien. De bus was zo overvol, dat velen moesten staan. Die gingen heen en weer bij een bocht of rotonde en bij het afremmen. Dat geeft gedoe en met drank erbij, kan iedereen zich wel voorstellen dat het niet heel rustig in de bus was. We hebben Filart gebeld, maar hij wilde ons niet te woord staan en kapte het gesprek snel af door te zeggen dat het aan de politie is om verder uit te zoeken.”

Bart zegt liever nog de fiets te pakken, de volgende keer, dan weer een busje bij Filart te huren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen