Hoofdverdachte in Tubbergse ‘slavenzaak’ langer in voorarrest

De 3 rechters en de officier van justitie (links)
De 3 rechters en de officier van justitie (links)
Foto: Redactie

Adje B., verdachte in de geruchtmakende rechtszaak over ‘huisslaaf’ Jeffrey die jarenlang tegen zijn wil in Tubbergen vast zou hebben gezeten, blijft in elk geval deze zomer nog in zijn cel. Dat heeft de rechtbank zojuist bepaald.

De man zit inmiddels al bijna 1 jaar in voorarrest. Medeverdachte Gretha B., de vrouw van deze hoofdverdachte, werd begin april op vrije voeten gesteld. Ze blijft wel verdachte.

Beiden worden door het OM verdacht van ernstige uitbuiting, iets waarop maximaal 12 jaar celstraf staat. Daarnaast staat Adje B. terecht voor mogelijke mishandeling.

Volgens de officier van justitie is er nog altijd sprake van een zogeheten geschokte rechtsorde, waardoor een verlengd voorarrest nodig zou zijn. De advocaat van Adje B. was het hier totaal niet mee eens en haalde o.m. aan dat een Tubbergse wijkagent had aangegeven geen verontruste signalen meer op te pikken uit de buurt waar het verdachte echtpaar samen met ‘slaaf Jeffrey’ woonde.

Adje B. nam ook zelf nog het woord en gaf te kennen zich aan alle opgelegde strafmaatregelen, bijvoorbeeld een enkelband, te willen houden als hij voorlopig vrijgelaten zou worden. De rechters in deze strafzaak beslisten, na een korte schorsing, anders.

De zaak gaat op 18 september aanstaande verder.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen