Gewonde garagehouder uit Albergen blijft voorlopig op de intensive care

Foto: Mark Mensink

Bennie Eerdman, die zware verwondingen opliep toen een amokloper met zijn busje een terras in Münster opstoof en zo expres enkele mensen doodreed, heeft al minimaal 30 operaties achter de rug in ongeveer 42 dagen tijd.

Dat aantal maakt zijn broer Gijs Eerdman bekend, zonder op de verdere details in te gaan. Hij wil er maar mee aangeven dat, buiten zijn familie, niemand de precieze verwondingen die zijn broer bij de ’terrasaanval’ heeft opgelopen wat aangaat. Wel is het fysieke herstel broos en duurt het nog een hele poos voordat Bennie – vermoedelijk – de intensive care mag verlaten. “Dan praten we zeker over enkele maanden”, beaamt Eerdman.

Wel is er inmiddels sprake van enige stabiliteit op gezondheidsgebied. “Maar we zijn zeer voorzichtig, want dat is weleens anders geweest. Dan was er op een gegeven moment goed herstel en vervolgens weer een flinke dip, waarbij het echt ‘kantje boord’ was”, vertelt Eerdman. “Hij is af en toe bij, maar echt praten lukt nog niet; ‘ja’ of ‘nee’ kan net. Wel merken we dat hij een echte vechter is.”

Volgens het directe familielid was ook de vriendin van Bennie wel degelijk zwaargewond geraakt, in tegenstelling tot eerdere berichten die na de aanslag op hun leven verschenen. “Zij heeft ook nog een lange weg te gaan, met fysio en dergelijke.”

Beurtelings gaan aanhorigen bij Bennie op bezoek in het universitair ziekenhuis van de Duitse stad.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen