Bennie Eerdman (56) uit Albergen overleden na Duitse terrasaanval

Foto: Redactie

Bijna 4 maanden nadat een verwarde man met zijn bestelbusje een vol terras in de Duitse stad Münster opreed, is de 56-jarige Bennie Eerdman uit Albergen overleden.

Bij de terrasaanval in april van dit jaar kwamen direct 3 mensen om het leven, waaronder de geestelijk gestoorde dader. Eerst vreesden de autoriteiten nog een aanslag met terroristisch oogmerk en werd het gehele stadscentrum leeggeruimd. Zwaarbewapende agenten hielden vervolgens bewoners, winkeliers en toeristen op afstand. Antiterreureenheden en explosievenopruimingsteams kamden het gebied vervolgens millimeter voor millimeter uit. Ook diverse woningen van de man, de 48-jarige Jens R., viel de politie met veel machtsvertoon binnen.

Naast de onschuldige slachtoffers die er meteen te betreuren vielen, raakten ongeveer dertig andere terrasgangers gewond. Hieronder waren ook een tweetal Nederlanders, die beide zwaargewond raakten. Eén van hen, Bennie Eerdman, lag sinds het tragische voorval in het plaatselijke universiteitsziekenhuis en werd daar veelal in een kunstmatige coma gehouden. Ook is hij tientallen keren onder het mes geweest. Vanmorgen is hij komen te overlijden aan de directe gevolgen van zijn ernstige verwondingen.

De vriendin van garagehouder Eerdman, het andere slachtoffer met de Nederlandse nationaliteit, kampt nog altijd met vele lichamelijke ongemakken.

Lees meer

Reacties

article
61241
Bijna 4 maanden nadat een verwarde man met zijn bestelbusje een vol terras in de
https://tubbergen.nieuws.nl/politieberichten/20180729/bennie-eerdman-56-albergen-overleden-duitse-terrasaanval/
2018-07-29T15:06:21+00:00
https://tubbergen.nieuws.nl/media/sites/332/2014/09/mmzbooxl0z0k55f77zxcmfb9s-kaars.jpg
1-1-2