Verdachten ramkraak op Tubbergse juwelier voorlopig op vrije voeten

Foto: News United / Dennis Nengerman

De vijf mannen die verdacht worden van een ramkraak op Plegt-Haarman Juweliers in Tubbergen mogen hun strafzaak in vrijheid afwachten.

Dat heeft de rechtbank van Almelo vrijdagmiddag besloten. Het vijftal, allen twintigers, zou op 18 april van dit jaar ’s nachts met een Skoda naar binnen zijn gereden bij de juwelierszaak aan de Almeloseweg in het dorp.

Er werden hierbij een aantal sieraden buitgemaakt en vervolgens in zwarte tassen mee naar buiten genomen. Vervolgens reden de dieven weg in een Mercedes-Benz AMG, een flinke ravage bij de voorpui achterlatend. De verdachten, waarvoor overigens dezelfde verdenkingen gelden, werden korte tijd later in of nabij een loods in Westerhaar-Vriezenveensewijk opgepakt.

Eén van hen bleek lichtgewond aan zijn hand, doordat hij bij de binnentreding door het glas uitgleed en op de grond was gevallen.

175.000 euro

De verdachten worden nog (nader) psychologisch onderzocht. Enkele van hen hebben de kraak bekend, al is niet ieders specifieke rol al opgehelderd. De totale schade aan het winkelpand is begroot op 175.000 euro, zo gaf de rechter te kennen.

Twee van hen, Adil A. (29) en Roy G. (26), waren fysiek aanwezig bij de pro forma-zitting van vrijdag en George H. (28) keek middels een videoverbinding mee vanuit de gevangenis. Jhon L. (25) en Güney I. (21) hadden vooraf afstand gedaan van hun aanwezigheid.

Op vrijdag 15 januari 2021 zal deze rechtszaak vermoedelijk inhoudelijk behandeld gaat worden. De uitspraak is waarschijnlijk veertien dagen daarna.

Lees meer

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden