‘Nieuwe sporthal hoort aan de Sportlaan, logisch’

Foto: Onbekend

Als de drukte op de publieke tribune een goede maatgever is, kan het niet anders of er is voldoende steun voor nieuwbouw van de sporthal in Tubbergen. Dat bleek vanavond in het gemeentehuis, waar de leden van de commissie Samenleving en Bestuur het ‘voorwerk’ voor de aanstaande raadsvergadering deden.

Leon Bekhuis kreeg het woord namens 3 sportverenigingen uit Tubbergen: Dynamo (volleybal), Jolly Jumpers (basketbal), Sjuttol (badminton). Hij zei blij te zijn dat het gemeentebestuur kiest voor dezelfde optie als de gebruikers, namelijk nieuwbouw. Tegelijkertijd vond Bekhuis het nog geen gelopen race. Vernieuwbouw, dus het renoveren van de oude Burgemeester Verdegaalhal, is volgens hem dramatisch voor sportclubs en het onderwijs.

Politiek commentaar

Van commissie- en raadslid Ans Detert Oude Weme (Gemeentebelangen/VVD) kreeg Bekhuis groot gelijk. “Wij zijn altijd voor realisatie van een nieuwe sporthal bij het huidige zwembad aan de Sportlaan in Tubbergen geweest. Daardoor wordt een concentratie van sport en bewegingsonderwijs op één locatie gecreëerd, wat ruime mogelijkheden tot een effectieve samenwerking tussen de beide accommodaties geeft.”

Leon Oosterik van Dorpen Centraal was kritischer op de nieuwbouwplannen, met name wat de kosten en de sportclubs in andere kernen betreft. In dat laatste geval ging het hem vooral om de urenverdeling, zodat ieder sportteam op relatief geschikte momenten van de complete hal of desbetreffende zaaldeel gebruik kan maken.

Het CDA wil niet ‘zomaar’ akkoord gaan en staat naar zeggen van Karin Reinerink-Hutten voor een moeilijke keuze. “Er zal een gefundamenteerd besluit genomen moeten worden en niet zomaar zeggen ‘we zetten de schop in de grond en we beginnen met de bouw’. De afgelopen week heeft het CDA met de gebruikers om tafel gezeten. Over en weer zijn de voor en nadelen besproken van beide bouwconcepten. Met de voorbereiding richting de raadsvergadering volgende week moeten nogmaals de voors en tegens naast elkaar gezet worden.”

Ingrid Franke van de PvdA wilde o.m. weten of op de vrijkomende locatie, de oude sporthal, ook mogelijkheden voor jongeren/ouderen kunnen komen. Daarnaast had ze een vraag omtrent het aanvullende budget van €860.000.

College

De wethouder, Roy de Witte, verdedigde de keuze van het college voor nieuwbouw met verve en op de vragen die hem werden gesteld vanuit de raadscommissie gaf hij onomwonden antwoord. Zo benadrukte hij dat er met álle partijen, ook sportclubs buiten de kern Tubbergen, gesproken is en dat samen met hen afspraken zijn gemaakt. Daarbij vermeldde de sportwethouder eveneens dat de meeste knelpunten, zoals beperkte oefenruimte in de avonduren, al zijn opgelost door andere omstandigheden (minder clubleden, continurooster).

Beslissing

Naar verwachting zal de gemeenteraad komende maandag, 14 maart aanstaande, een beslissing nemen over het ter beschikking stellen van het budget voor de bouw van de nieuwe sporthal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen