Zorgen over toenemend drugsgebruik onder jongeren

Karin Reinerink-Hutten (CDA)
Karin Reinerink-Hutten (CDA)
Foto: Redactie

Het gebruiken van drugs in de gemeente Tubbergen neemt hand over hand toe, constateert het CDA-raadslid Karin Reinerink-Hutten. Tijdens de raadsvergadering van aanstaande maandag stelt ze dit aan de kaak.

Reinerink-Hutten is geschrokken van de mogelijke betrokkenheid van een inwoner van de gemeente Tubbergen met de import van GHB-grondstoffen uit China. “Ondanks een nadruk op de risico’s die verbonden zijn aan gebruik van drugs, zien we een toename van het gebruik onder de jongeren. We leven in een snelle wereld waarin vele uitdagingen dagelijks op ons pad komen. De verleiding van drugs hoort hier zeker bij”, zegt Reinerink-Hutten.

Een ander voorbeeld dat Reinerink-Hutten aanhaalt, betreft de ontmanteling van een drugslab in een verhuurde landbouwschuur in Geesteren. “Wat doe je als je leven behelst gaat worden door drugs? Wat doe je als je als ouder/verzorger wanneer je merkt dat jouw kind drugs gebruikt? De jongeren verlinken elkaar niet, maar weten goed waar ze terecht kunnen om aan de behoefte te voorzien. Deze verslaving heeft veel ellende tot gevolg.” Het zijn zorgelijke ontwikkelingen waar de overheid de ogen niet voor mag sluiten, aldus het raadslid.

Het college van burgemeester en wethouders zal de vragen van het CDA-fractielid voor zover mogelijk gaan beantwoorden gedurende de eerstvolgende vergadering, komende maandag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen