Minder overlast door kamperende jongeren dan voorheen

jun 18 , 11:14 Politiek
camping 1407985 e1562612437749
Ook deze zomer kan de jeugd uit de gemeente Tubbergen weer kamperen, iets dat beter gaat dan voorheen.
Het is een traditie voor de middelbare schooljeugd om de zomervakantie te vieren door samen met vrienden te kamperen. Het is daarbij ook dit jaar verplicht dat jonge kampeerders zich aanmelden via de website van de gemeente.

Minder overlast

Uit een evaluatie blijkt dat de mate van overlast minder is dan jaren geleden. Overlast zit hem in een enkele kampeerlocatie die zich niet heeft aangemeld bij de gemeente.
Wethouder Hilde Berning-Everlo: “Jeugdkamperen is al vele jaren een geliefde traditie in onze gemeente waar veel jongeren mooie herinneringen aan hebben. Ook dit jaar zijn we bereid het jeugdkamperen toe te staan, maar wel op basis van goede afspraken. Door middel van duidelijke spelregels streven we ernaar dat we allemaal plezier beleven aan de kampeerperiode en dat iedereen weet wat wel en niet is toegestaan bij het jeugdkamperen. Veiligheid en gezondheid staan voor ons voorop.”

Informatieavond

Voorafgaand aan de kampeerperiode organiseert de gemeente een informatieavond voor ouders op 8 juli om 20 uur (inloop vanaf 19.45 uur) in het gemeentehuis in Tubbergen.
Aanmelden voor deze informatieavond kan via [email protected] . Tijdens de informatieavond worden onder andere de spelregels van dit jaar bekeken. Die zijn gezamenlijk door jongeren, ouders, grondeigenaren en gemeente opgesteld.
Aanmelden van het kamperen kan via www.tubbergen.nl/jeugdkamperen-2024 . Aanmelden kan tot uiterlijk 12 juli.