Nicole Oude Luttikhuis naar Almelose eredivisieclub Eurosped-TVT

Foto: Nicole Oude Luttikhuis

Hoewel het huidige volleybalseizoen nog in volle gang is en de Almelose eredivisionist Eurosped-TVT zich tot de kanshebbers voor de titel mag rekenen, is de club al volop bezig met het seizoen 2015-2016. De eerste ontwikkelingen zijn daarbij het aantrekken van 4 nieuwe speelsters; Daphne Knijff, Romee Polman, Fabiënne Coenders en de in Harbrinkhoek woonachtige Nicole Oude Luttikhuis.

Voorzitter Marcel Jansink: “Wij zijn trots en blij dat de speelsters voor Eurosped-TVT hebben gekozen. Met het vastleggen van de speelsters wordt onze selectie in de breedte en diepte verder versterkt. Bovendien maken we duidelijk door het vastleggen van 3 speelsters uit Twente dat Eurosped-TVT graag regionale talenten aan zich wil binden om ze te helpen bij het ontwikkelen van hun carrière.”

Nieuwe speelsters uit Twente

Daphne, Romee en Nicole maken alle 3 de overstap van het TalentTeam naar Eurosped-TVT. De speelsters waren zeer populair bij andere eredivisieclubs nadat duidelijk was geworden dat ze na dit seizoen het TalentTeam zouden verlaten. De keuze voor Eurosped-TVT was echter snel gemaakt. Nicole Oude Luttikhuis: “Ik verwacht veel te kunnen leren van Jan Berendsen, maar ook hard te moeten vechten voor een plekje in de basis. Prettige bijkomstigheid is voor mij dat ik tijdens mijn examenjaar voor de middelbare school thuis woon en naar mijn oude vertrouwde school terug ga.”

“We proberen ieder jaar weer stappen te zetten in de ontwikkeling van het team”, zegt Diane Rademaker, bestuurslid Technische Zaken van Eurosped-TVT. “Dat houdt in dat we jonge speelsters graag de kans geven zich te ontwikkelen in een topsportomgeving waar innovatie een belangrijke rol speelt, maar ook zorgen voor een goede balans ten aanzien van ervaring en leeftijd. Met de komst van de speelsters van het TalentTeam halen we talentvolle jonge speelsters binnen, met Fabiënne een intelligente speelster die al iets ouder is en beschikt over de nodige (levens)ervaring”, aldus Rademaker. “Doordat we een brede kwalitatieve selectie creëren, zijn we in staat een hoog trainingsniveau te halen. Dit vormt de basis voor de ontwikkeling van het team en de individuele speelsters.”

Aan het einde van dit seizoen wordt er ook afscheid van 5 speelsters genomen.

Reacties

article
17881
Hoewel het huidige volleybalseizoen nog in volle gang is en de Almelose eredivisionist Eurosped-TVT zich
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20150327/nicole-oude-luttikhuis-naar-almelose-eredivisieclub-eurosped-tvt/
2015-03-27T14:59:05+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2015/03/Nicole-Oude-Luttikhuis-NL2.jpg
Sport