Sportcentrum De Loods in Albergen failliet verklaard

Foto: De Loods

Het doek is gevallen voor sportcentrum De Loods in Albergen. Vanmiddag sprak de rechtbank in Almelo het faillissement van het jonge bedrijf uit.

Op 8 juli jongstleden sloot het Albergse sporthonk aan de Zandhuisweg al plots, klanten en publiek grotendeels in onwetendheid achterlatende. Naar nu blijkt heeft de eigenaar van De Loods, Wout Borgerink, een aantal niet te voorziene tegenvallers gehad op financieel gebied. De hele tijd heeft hij nog goede hoop op een positieve ommekeer gehouden, maar inmiddels blijft dat tevergeefs en gaat curator Kolkman uitmaken wat er met de bedrijfsactiviteiten en -eigendommen zal gebeuren. “Hoewel het ledental bleef groeien, en dat is natuurlijk heel positief, konden we de tegenslagen niet meer aan. Uitgedrukt in euro’s ging het behoorlijk hard. We hadden uiteraard een buffer ingecalculeerd, maar er waren zoveel dingen die we van tevoren niet hadden kunnen weten. Hierdoor was die buffer al snel op”, vertelt Wout. Zo bleef een belastingteruggaaf uit, terwijl daar in de begroting wel rekening mee gehouden was.

‘Stekker eruit’

Naar eigen zeggen wil Wout geen mensen een schop nageven, maar de teleurstelling zit bij hem klaarblijkelijk wel degelijk diep. Ook wenst hij geen namen te noemen, van personen noch van bedrijven waar ze veel vertrouwen in hadden. “Misschien wel naïef veel, wie zal het zeggen. Dat is allemaal achteraf praten en zoiets heeft geen zin. We waren er sowieso zelf verantwoordelijk voor”, zegt Wout.

Bij het sportbedrijf hadden 2 trainers vaste uren en waren er 6 anderen die op verschillende tijden ingezet konden worden.

De uitbreidingsplannen van het fitnesscentrum naar Tubbergen, waar de vestiging van Olympic Gym overgenomen zou worden, stonden al langer ‘op ijs’. Wout: “Toen we erachter kwamen wat zich daar allemaal heeft afgespeeld, hebben we er meteen de stekker uitgetrokken. Neemt niet weg dat we wel werden gekoppeld aan die anderen, wat ons een slechte naam gaf.”

Positief

Hoewel de sportdroom van Wout nu uiteen is gespat, wenst hij positief af te sluiten en wil hij graag de mensen bedanken die hem door dik en dun hebben gesteund. “Ik moet zeggend dat we kaartjes, een bos bloemen en allerlei berichtjes hebben gekregen om ons weer geluk toe te wensen. Dat is wel heel fijn. We zullen zien wat de toekomst brengt.”

Over een mogelijke doorstart of overname is op dit moment nog niks bekend. “Er zijn wel oppervlakkige gesprekken geweest met geïnteresseerden, maar intussen kan ik nergens meer bij en zijn we in feite buitengesloten”, aldus Wout over het gehuurde bedrijfspand waarin De Loods gevestigd was.

Morgen heeft Wout het eerste gesprek met de curator, feitelijk een door de rechter benoemde advocaat die gespecialiseerd is in faillissementen. Dat werd in dit geval overigens zelf aangevraagd, niet door schuldeisers.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen