Door blessures geplaagde Pien Hindriksen terug op het oude niveau

Pien Hindriksen
Foto: PEC Zwolle

Blessurevrij blijven en zoveel mogelijk ‘meters maken’, dat wil Pien Hindriksen uit Tubbergen in de komende periode.

De voetbalster maakte afgelopen vrijdag voor de tweede keer haar rentree, nu bij het eerste vrouwenteam van PEC Zwolle in een bekerwedstrijd tegen PSV in Eindhoven. Hiervoor was ze lange tijd uit de running vanwege verschillende blessures. “Op 7 september 2018 heb ik m’n debuut gemaakt in de Eredivisie tegen Ajax. Kort daarna, op 24 november, scheurde ik mijn kruisband af. Daar heb ik 10 maanden voor gerevalideerd”, zegt ze.

Een jaar later kwam ze weer tussen de lijnen te staan. Haar knie hield zich goed. Toen sloeg het noodlot echter wederom toe. Tijdens een training brak ze de een middenvoetsbeentje van haar linkervoet. Pien: “Hierdoor moest ik weer een tijdje rustig aandoen en kon ik niet trainen. Sinds een aantal weken train ik weer volledig mee, omdat mijn teen is hersteld.”

Pien ziet haar toekomst als profvoetbalster op dit moment weer zonnig in. “Ik ga gemotiveerd de volgende trainingen in en wil honderd procent zeker proberen om deze lijn verder door te trekken. En daar heb ik absoluut veel zin in.”

Reacties