Silke Tulk wint vier keer op rij de Queen of the Roads

22 sep , 22:44 Sport
image0 22
Er lijkt geen maat te staan op Silke Tulk, de klootschietster uit Albergen.
Waar ze eerder dit jaar de dubbel pakte tijdens het EK (op de straat en op het veld), kroonde de Twentse zich afgelopen zondag voor de vierde keer op rij tot Queen of the Roads. Een nog nooit eerder voltooide reeks! 
In een zinderende finale nam ze het op tegen haar 'eeuwige rivale' Kelly Mallon uit Ierland. De organisatie had hun gedroomde finale te pakken, doordat beide dames op vrijdag hun halve finale wisten te winnen. 
De finale begon prima voor Tulk. Haar afschot was prima en ze lag zo’n 30 meter voor. Na twee schoten vergrootte ze haar voorsprong, na vier had ze bijna een schot te pakken. Met vijf schoten had ze pech dat haar kloot onderin de bocht sprong, hierdoor kwam ze niet lekker door de ‘big corner’ en kon Kelly weer terug in de wedstrijd komen. Op ‘the long straight’ leverde Tulk een prima schot dat helemaal naar beneden liep, Mallon volgde met een net zo goed schot. Hierna kwam Mallon iets beter door het volgende stuk parcours en bij de ‘pony gate’ lag de Albergse bijna een schot achter. Door geweldige laatste schoten van de Nederlandse en missers van de Ierse, lag het onderaan ‘the green’ gelijk. Tulk miste met haar volgende schot de finishlijn op zo’n 3 m, Mallon op 25 m. Het laatste schot van Kelly was niet goed geplaatst en sprong linksonder op het gras. Hierdoor kon Tulk haar vierde titel op rij redelijk eenvoudig binnenhalen. 
Door deze overwinning heeft ze acht titels in totaal en staat ze bovenaan het klassement van winnaars. Waar Kelly Mallon jarenlang de te kloppen persoon was met altijd minimaal één overwinning meer, zijn deze rollen nu omgedraaid en is Tulk aanvoerster van het klassement.