Ondernemer uit Geesteren vast vanwege ontvoeringszaak

Johan R. uit Geesteren
Johan R. uit Geesteren
Foto: Eigen foto

Geen geldkwestie, maar vermoedelijk een misgelopen drugstransport is de aanleiding geweest van de ontvoeringszaak waarvan inwoners van Geesteren en omstreken al dagen in de ban zijn.

Niet de gekidnapte man, zoals eerder gemeld, maar diens kidnapper blijkt nu uit het dorp te komen. Het gaat hierbij om de 54-jarige ondernemer Johan R. In het verleden was hij eens als quadrijder actief in de Dakar rally, tegenwoordig heeft hij op het Geesterense industrieterrein meerdere bedrijven. Hieronder bevinden zich o.a. een uitgeverij en een handel in quads.

De verdachte Geesternaar heeft – naast de ontvoeringszaak – mogelijk ook een hand gehad in de smokkel van drugs, zo blijkt uit een verklaring die de politie vandaag uitgaf.

De ontvoerde man, Michael R., is een inwoner van Vriezenveen. Hij is de zoon van een ondernemer die een rijschool en een transportbedrijf heeft. Onbekend is nog of deze persoon verdacht wordt van betrokkenheid bij de drugszaak.

Team Criminele Inlichtingen

Dat de recherche de gehele zaak zeer serieus neemt, blijkt wel uit de bemoeienis van het zogenaamde Team Criminele Inlichtingen. Leden hiervan zijn een soort geheim agenten die vertrouwelijke informatie verzamelen om daarmee o.a. zware criminelen af te stoppen, zelfs nog voordat die daadwerkelijk in de fout gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen