‘Hoteloplichters’ langer in voorarrest

De 'hoteloplichters' Jan V. en Jolanda H.
De 'hoteloplichters' Jan V. en Jolanda H.
Foto: MarCant

De man en vrouw die verdacht worden van het oplichten van diverse personen en bedrijven gedurende meer dan 10 jaar, waaronder hotel-restaurant MarCant uit Tubbergen, blijven voorlopig in de cel.

De twee, woonachtig te Assen, meldden zich vorige week vrijwillig bij de politie in hun woonplaats toen de grond hen te heet onder de voeten werd. Ze werden terstond aangehouden.

Vanmiddag heeft de rechter-commissaris hun zaak beoordeeld en beslist dat het tweetal voor nog eens tenminste 14 dagen in voorarrest blijft.

Hoeveel aangiften er op dit moment tegen de verdachten ingediend zijn, is onbekend. “De politie is nog volop met het onderzoek bezig”, zo laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten.

Kort geding

Naast de strafzaak die hen boven het hoofd hangt, hebben de ‘hoteloplichters’ ook zelf een rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf dat hen herkenbaar op internet heeft geplaatst. De zogeheten Bond van Wetsovertreders, dat namens hen optreedt, eist in een kort geding €2.500 schadevergoeding voor deze publicatie door MarCant. “Een onrechtmatige daad”, aldus de vereniging.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen