Vragen over aanleg supersnel glasvezel in buitengebied door Cogas

Foto: Buurtschap de Maurik

Hubert Stevelink (CDA) gaat aanstaande maandag, tijdens de raadsvergadering, vragen stellen over de stand der zaken omtrent de aanleg van glasvezel in het buitengebied door Cogas.

Stevelink: “Vrij recentelijk is er veel onrust geweest over het verplichte overstappen van Ziggo naar Caiway. In die tijd zijn er ook vragen gesteld over de aanleg van glasvezel in ons buitengebied. Naar aanleiding van het bezoek van de gemeenteraad aan Cogas in april zijn er toezeggingen gedaan: 2e helft 2015 voorstel, en aanleg in 2016.”

In de dorpskernen, waar voldoende mogelijke afnemers van de snellere internetverbinding zijn, is inmiddels door Cogas wel glasvezel gelegd. Om de toegankelijkheid nog groter te maken, kost een glasvezelverbinding van Cogas de inwoners van dichtbevolkte gebieden niets en is er ook geen enkele verplichting aan verbonden. Voor het buitengebied is het vermoedelijk een ander verhaal, want waarschijnlijk moeten afnemers daar wel meebetalen aan de aanleg.

Eind vorig jaar werd de ‘staatssteun’ vanuit de provincie Overijssel voor het aanleggen van glasvezel in het buitengebied goedgekeurd door Brussel. De gemeente Tubbergen is mede-aandeelhouder van Cogas.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen