Marktplein Tubbergen mag blijven, gemeente akkoord

Iris en Tine Bekhuis voorafgaand aan de opening van Marktplein Tubbergen
Iris en Tine Bekhuis voorafgaand aan de opening van Marktplein Tubbergen
Foto: Redactie

De initiatiefnemers van Marktplein Tubbergen, Iris en Tine Bekhuis, hebben hun verzoek aan de gemeente Tubbergen aangepast. In het pand aan de Marconistraat willen ze nu alleen de verkoop van volumineuze goederen aanbieden. Hiermee heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd.

De initiatiefnemers hadden bij de gemeente een verzoek ingediend om in een leegstaand pand aan de Marconistraat in Tubbergen een ‘marktplein’ te vestigen, waar particulieren verkoopruimte kunnen huren om hun goederen te koop aan te bieden. In eerste instantie wilden de initiatiefnemers de verkoop van zowel niet-volumineuze als volumineuze goederen aanbieden op deze locatie.

Het college is blij dat de initiatiefnemers hun aanvraag hebben aangepast en nu alleen de verkoop van volumineuze goederen willen aanbieden. “Dit past bij het uitgangspunt van het gemeentebestuur en de ondernemersvereniging Ondernemers Hart Tubbergen om de winkelfuncties in het kernwinkelgebied te concentreren. Tubbergen heeft een bruisend en sterk centrum. Wij investeren er op allerlei manieren in om dit bruisende hart te behouden en waar mogelijk nog te versterken. Een van deze manieren is om winkels in een compact kernwinkelgebied te concentreren. Daarom hebben wij in ons ruimtelijk beleid (Detailhandelsstructuurvisie Tubbergen) bepaald dat buiten de centra van Tubbergen, Geesteren en Albergen in principe niet geïnvesteerd moet worden in de winkelfunctie. Daarom konden we maar gedeeltelijk meewerken aan het eerste verzoek van de initiatiefnemers.”

Lees meer

Verschil

Bij volumineuze goederen gaat het om detailhandel die vanwege de aard en/of omvang van de goederen een groot oppervlak nodig heeft voor uitstalling, bijvoorbeeld de verkoop van auto’s, caravans, boten, tuininrichtingsartikelen, bouwmaterialen, keukens en sanitair of woninginrichting. Buitenopslag is hierbij overigens niet toegestaan.

Bij niet-volumineuze goederen gaat het om detailhandel in bijvoorbeeld kleding, schoenen, speelgoed, servies en dergelijke.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen