Leppel Fietsival houdt op te bestaan

Foto: Leppel

Er komt geen nieuwe editie van het festival Leppel. Dat maakt de organisatie achter de grensoverschrijdende kunst-, muziek- en theatermanifestatie bekend.

In het najaar 2015 hebben we besloten om met het Leppel Fietsival door te gaan. Vanaf dat moment zijn we bezig geweest met de voorbereidingen. Helaas stuitten wij op een aantal punten die de totstandkoming van een nieuwe editie niet eenvoudig maken. Na lang en goed beraad over alle te nemen hobbels en risico’s hebben wij uiteindelijk toch besloten om te stoppen met het Leppel Fietsival“, schrijft mede-initiatiefnemer Aljan ten Broeke van Stichting Leppel.

Waar het oorspronkelijk de bedoeling was dat Leppel in 2013 ten doop gehouden zou worden, kwam er pas na – vooral financiële – opstartproblemen vorig jaar een eerste editie. Weliswaar in afgeslankte vorm t.o.v. de oorspronkelijke plannen. Ten Broek: “We hebben met bijzonder veel plezier en optimisme gewerkt aan Leppel Fietsival 2015 en vinden het dan ook heel jammer dat er geen vervolg komt. Wij danken iedereen nogmaals voor deelname aan Leppel.”

De gemeenten Tubbergen en Uelsen hebben ieder €12.500 aan subsidie bijgedragen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen