Esbewoners maken bezwaar tegen boomkap op nieuwbouwplan: “Nietszeggend”

Bouwbord van De Esch
Bouwbord van De Esch
Foto: Steggink Bouwbedrijf

Ondanks een eerder verloren bezwaarprocedure bij de Raad van State blijven omwonenden van nieuwbouwplan De Esch in Tubbergen zich verzetten, ditmaal met een bezwaar tegen de reeds goedgekeurde kap van elf bomen op het terrein.

Volgens de projectontwikkelaars gaat het bij de bezwaarmakers om personen die dichtbij de geplande nieuwbouwwijk woonachtig zijn. Johan Kemperink is één van hen, maar geeft desgevraagd aan geen reactie te willen geven op hun strijd tegen de kapvergunning. Wel zegt hij dat de gehele buurt tegen is, niet alleen hijzelf.

“Nietszeggend”

Naast bouwbedrijf Steggink vormen architect Building Design, installatiebedrijf Loohuis, grondverzetbedrijf Gebr. Poppink en anderen het gehele projectteam. In een nieuwsbrief bestempelen zij de nieuwe stap van de Tubberger esbewoners als nietszeggend. “De aangedragen onderbouwing is reeds eerder bij de bestemmingsplanprocedure aangedragen en op al deze punten heeft de rechter ons volledig in het gelijk gesteld. We vinden het wel jammer dat de bezwaarmakers op deze manier opnieuw het plan in een negatief daglicht brengen.”

De kapvergunning opschorten totdat er een kort geding volgt, heeft volgens de ontwikkelaars geen gevolgen voor de planning. De sloop van het voormalige tuincentrum is aanstaande, net als diverse infrawerkzaamheden. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat de enthousiaste kopers niet nog langer hoeven te wachten met de start van hun droomhuis”, voegt hij eraan toe. “De kavels zijn – op enkele na – allemaal onder optie en verkocht.”

Lees meer

Reacties

Cookieinstellingen