Bouwrijp maken De Esch van start gegaan

Zaterdag is symbolisch de eerste schop in de grond gegaan voor bouwplan De Esch in Tubbergen.

Afgelopen weken zijn op de locatie alle bestaande bouwwerken gesloopt, bomen gerooid en andere voorbereidingen getroffen voor de nieuwbouw van 51 woningen. Dit zal in fases uitgevoerd worden, waardoor de oplevering in sommige gevallen pas in 2024 is. Vele toekomstige bewoners waren naar het heuglijke moment gekomen, om te zien hoe wethouder Hilde Berning vanuit een rupskraan een gat groef. Vervolgens zorgden projectleider Romy Oerbekke van Building Design en Monique Oude Engberink ervoor dat een lindeboom in de grond werd gezet.

Voorafgaand aan de bijzondere gebeurtenis werd in herinnering geroepen hoe sinds 2012-2013 is gepoogd een andere bestemming te zoeken voor deze plek, waar voorheen het tuincentrum van de familie Oude Engberink gevestigd was. Na een tragisch ongeval, waarbij toenmalig eigenaar Hans Oude Engberink om het leven kwam, zijn de erven met diverse marktpartijen in gesprek gegaan. Uiteindelijk werd gekozen voor twee projectontwikkelaars uit Hengelo, te weten Jeroen Riekert en Hans Croonen. “Eerst was het nog de bedoeling om er een supermarkt te realiseren, met een aantal woningen. Zover kwam het helaas niet”, memoreerde Riekert.

Vervolgens haakte Ewald Steggink aan, eigenaar van een bouwbedrijf in Reutum. Vanwege allerlei juridische obstakels zou het nog eens járen duren aleer het bouwproces gestart kon worden. Een voorgeschiedenis die overigens aan diverse kopers van een perceel voorbij is gegaan, want lang niet iedereen woont al in de buurt. Dennis en Sabine de Smit komen bijvoorbeeld uit Almere en hebben nog twee thuiswonende, inmiddels al volwassen kinderen. “We gaan al vele jaren in Getelo naar een camping, dus op die manier leerden we dit dorp al een beetje kennen. Deden er bijvoorbeeld de boodschappen. Hier is echt een heel andere mentaliteit dan in het westen. Een betere.”

Lukas en Karin uit Enschede hadden zich ingeschreven bij een Twents makelaarsinitiatief en kwamen zo, enkele maanden geleden, op het spoor van dit Tubbergse bouwproject. Met een glimlach: “Dus wij hebben alle drama totaal niet meegemaakt. Tubbergen is voor ons compleet nieuw.”

Lees meer

 

Reacties

Cookieinstellingen